Ohlášky na 16. neděli v mezidobí 21.7.2024

OHLÁŠKY NA 16. NEDĚLI V MEZIDOBÍ 21.7.2024

(Kurzívou jsou uvedeny informace oznámené již dříve.)

1. Tým připravující dětské mše se sešel 16. 7. na faře.

2. V neděli 18. srpna se bude konat farní pouť s obvyklým občerstvením za kostelem. Prosíme všechny, kdo mají možnost, aby svou prací na přípravě občerstvení přispěli, zejména tím, že něco k jídlu připraví a přinesou.

3. 18.8. tady leckdo nebude, protože je to v době prázdnin a dovolených. Bude proto pěkné, když se celá farnost setká v neděli 8. září na den farnosti při příležitosti žehnání aktovek. Ohlašujeme to dopředu a doufáme v hojnou účast. Sejdeme se po mši sv. na farní zahradě na oslavu začátku školního roku včetně grilování.

4. Připravuje se úprava a nové vybavení zákristie. Práce pravděpodobnězačnou ve středu 24.7. První fázi, bourání zpovědnice, si zřejmě organizačně vezme na starost David Vošahlík. Každá ruka přiložená k tomuto dílu bude prospěšná. Zatím byly ze zákristie vyklizeny věci, které tam nejsou nutné.

5.dosavadního vybavení zákristie se budeme muset vzdát dvou skříní na liturgické oděvy a komody. Pokud by o tento nábytek měl někdo zájem, přihlaste se u mě. Zákristie bude vybavena novým nábytkem.

6. Tentýž den ve středu 24.7. má přijít zvonař pan Manoušek a začít pracovat na zvonu ve věži. První věcí bude sejmout ho a spustit na podlahu, pak bude následovat oprava stolice, na které je zavěšený.

7. V úterý 30.7. má stavební firma začít s opravou pokleslého sloupu, který podpírá kůr, a to pod dohledem památkáře a možná i archeologa. Na věci zvonu a pokleslého kůru dohlíží pan Dlabal, technik z arcibiskupství.

8. Další domluvená technická práce pro toto léto je oprava svatostánku, který je třeba znovu pozlatit. Této práce se ujal Jan Paul.

7. Na různá oznámení a na popis historie kostela jsme objednali vitrínu. Na jejím zavěšení pracuje pan Josef Kvaltin.

8. Příští školní rok opět bude probíhat výuka náboženství a příprava na první svaté přijímání, bude-li zájem. Domluva termínu bude na začátku září.

9. Po mši jsou všichni zváni na faru.

Farnost Dolní Počernice

ŘÍMSKOKATOLICKÁ DUCHOVNÍ SPRÁVA FARNOSTI U KOSTELA NANEBEVZETÍ PANNY MARIE

Číslo účtu

2400040748/2010, Fio Banka

Kontakty

Třída Národních hrdinů 71

190 12 Praha 9 – Dolní Počernice

administrátor farnosti

P. Libor Ovečka, tel: 732 944 964

© 2024 ŘÍMSKOKATOLICKÁ DUCHOVNÍ SPRÁVA FARNOSTI U KOSTELA NANEBEVZETÍ PANNY MARIE